Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Здійснюєте продаж товарів за готівку? Придбайте РРО або ПРРО. Про це нагадали торгівцям податківці обласної ДПС

опубліковано 21 серпня 2023 о 16:33

Про обов’язок застосовувати РРО та ПРРО при здійсненні розрахунків з покупцями за продані товари чи надані послуги розповіли сьогодні податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області на зустрічі з підприємцями, які здійснюють діяльність в ТЦ «Whit», що по вул. Євгена Коновальця в місті Івано-Франківськ. 

Зокрема, заступник начальника ГУ ДПС Віктор Глушпенко нагадав, що законодавством ще з 1 січня 2022 року зобов’язано усіх суб’єктів господарювання, крім спрощенців 1 групи, здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО. Тож ті підприємці, які ще працюють без касових апаратів, мають можливість придбати його та працювати без порушення податкового законодавства. Адже, як зауважив посадовець, уже з 1 жовтня, у разі виявлення під час проведення перевірок порушень щодо використання РРО, до суб’єктів господарювання будуть застосовуватися фінансові санкції. 

За словами Віктора Глушпенка, підприємці можуть використовувати як традиційні РРО так і програмні. При цьому наголосив, що ДПС програмне забезпечення надається безкоштовно.

Як підключити програмне забезпечення ДПС до електронних гаджетів розповів та продемонстрував присутнім підприємцям ГДІ управління податкових сервісів Андрій Кріцак. Крім цього, поінформував про порядок роботи з ПРРО в режимі оф-лайн та ознайомив з можливостями оновленої версії програмного забезпечення безоплатного ППРО від ДПС.

Про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО, розповів ГДІ відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Левицький Назар.

Як зазначили податківці, учасники сьогоднішньої зустрічі виявили неабиякий інтерес до отриманої інформації що стосується реєстрації РРО, а це є свідченням їх прагнення до прозорого та комфортного ведення бізнесу, а отже дотриманні цивілізованих європейських стандартів у сплаті податків.