Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють підприємцям міста Івано-Франківська порядок застосування касових апаратів при здійснення готівкових розрахунків

опубліковано 18 серпня 2023 о 15:27

Під час зустрічей з підприємцями, які провадять діяльність в місті Івано-Франківську по вул. Коновальця, фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області розповіли платникам податків про порядок застосування касових апаратів або програмних РРО у разі здійснення розрахункових операцій.

Зокрема, суб'єктам господарювання наголосили, що у разі проведення готівкових розрахунків вони зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку. 

Працівники податкової служби також роз’яснили порядок реєстрації програмного  РРО та повідомили про відновлення податкових перевірок. 

А ще наголосили, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування  фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.