Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перехід на довоєнну систему оподаткування: податківці роз’яснюють основні норми законодавства

опубліковано 18 серпня 2023 о 12:33

Які зміни в законодавстві потрібно врахувати бізнесу, щоб працювати в правовому полі роз’яснювали івано-франківські податківці під час інформаційних рейдів торгових закладів середмістя.

Зокрема, акцентували на обов’язковому застосуванні платниками податків РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів. Серед іншого, звернули увагу на відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО обов’язкових реквізитів при продажу підакцизних товарів, оскільки не відображення/невірне відображення спотворює інформацію щодо обсягів продажу алкогольних напоїв, визначені з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів та може стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів відносно суб’єкта господарювання. Також наголосили, що Законом №3219 уже 1 жовтня цього року відновлено відповідальність за невидачу фіскального чеку. Розмір штрафу, від 25відс. до 150 відс. залежатиме від виду реалізованого товару и послуги, а також від кількості порушень.

Принагідно податківці розповіли про доволі простий алгоритм реєстрації програмного РРО за допомогою безкоштовного програмного забезпечення від ДПС.