Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наявність касового апарату дає можливість підприємцю здійснювати торгівлю в правовому полі

опубліковано 17 серпня 2023 о 09:37

Як повернутися на довоєнні умови оподаткування та як провадити діяльність без порушень податкового законодавства роз’яснюють працівники податкової служби під час інформаційних рейдів у м. Івано-Франківську. Зокрема, під час відвідин торгівельних локацій, що розташовані на вулиці Михайла Мулика, податківці інформували суб’єктів господарювання про зміни, які передбачені нормами Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ. 

Підприємцям надали чіткі роз’яснення щодо застосування та використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО при провадженні господарської діяльності та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України № 3219 та Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Окрім того, податківці нагадали підприємцям про необхідність дотримання ними норм трудового законодавства та інформували про відновлення обов’язку сплати єдиного податку, а також надали вичерпні відповіді на інші питання щодо застосування податкового законодавства, які цікавили торгівців.

Приємно, що більшість суб’єктів господарювання, яких відвідали податківці, уже активно використовують у своїй діяльності РРО/ПРРО. Податкова служба Івано-Франківщини дякує кожному платнику за чесну працю та сумлінну сплату податків, а отже безцінний вклад у Перемогу!