Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З роз’ясненням законодавства - до підприємця

опубліковано 14 серпня 2023 о 14:07

Для підвищення податкової культури та обізнаності серед платників податків працівники податкової служби проводять інформаційні відвідини суб’єктів господарювання. Такі роз’яснювальні заходи часто проводяться спільно з Управлінням праці Івано-Франківської  міської ради, фахівці якого консультують платників з питань трудового законодавства. 

Наразі, посиленої комунікації з бізнесом вимагають зміни, які внесені ЗУ №3219 від 30.06.2023р., зокрема в частині відновлення відповідальності за порушення застосування РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунках з бізнесом. Також податківці інформували підприємців про відновлення обов’язкової сплати єдиного податку. Що ж до ЄСВ ,то наразі для ФОПів залишається добровільна сплата єдиного внеску за себе, однак слід врахувати, що у випадку несплати, страховий стаж підприємцю на зараховуватиметься. Актуальною для підприємців біла також інформація про можливість формування через ПРРО спрощеної форми чеку.

Також візитери нагадали підприємцям про необхідність чіткого дотримання ними норм трудового законодавства. Адже легальна праця дає соціальні гарантії найманим працівникам, а також забезпечує стабільні надходження до бюджету, які наразі вкрай необхідні для обороноздатності країни.