Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надійно тримаємо економічний фронт: Івано-Франківщина сплатила майже 19 мільярдів гривень податкових платежів та зборів на потреби держави

опубліковано 04 серпня 2023 о 09:22

До бюджетів всіх рівнів впродовж 7 місяців року платники Івано-Франківщини  сплатили 18,9 мільярдів гривень податкових платежів та інших зборів. Про це громадськості повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. За її словами цьогорічні надходження у порівнянні з минулим роком зросли на 2 мільярди гривень.

Аналізуючи бюджетні надходження, Ірина Столярик повідомила, що з загальної суми до державного бюджету, включаючи спецфонд держбюджету, надійшло трохи більше 6,2 мільярдів гривень податкових платежів, ще 6,5 мільярдів гривень – на потреби місцевих бюджетів області та майже 6,2 мільярди гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду України.

Прогнозовано в структурі надходжень, що надійшли до загального фонду держбюджету, найбільшу частку склали рентні платежі за користування надрами – 2,7 мільярди гривень. Одним з найбільших бюджетоформуючих платежів залишається ПДФО та військовий збір – за сім місяців року з власних доходів прикарпатці сплатили трохи більше 1,6 мільярда гривень, що на що на чверть мільярда більше, аніж за січень – липень того року. На третьому місці по величині надходжень є ПДВ: з початку року бізнесом Івано-Франківщини сплачено 1,1 мільярда гривень згаданого платежу. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного податку та інших платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то впродовж 7 місяців, як зазначалося, на потреби територіальних громад платники області сплатили 6,5 мільярдів гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 1,1 мільярда гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 4,7 мільярди гривень, майнові податки – 672,5 мільйони гривень та єдиний податок – 662,7 мільйони гривень.

“У цей нелегкий для держави час, хочеться подякувати усім свідомим та чесним платникам податків, адже саме відповідальний бізнес зараз є на передовій економічного фронту країни та виступає надійним тилом для наших бійців. Дякуємо за вашу працю та за сумлінну громадянську позицію”, - завершила повідомлення Ірина Столярик.