Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкту господарювання необхідно перепрограмувати РРО, у зв’язку із скасуванням зниженої ставки 7 відс. ПДВ при здійсненні операцій з постачання пального та інших нафтопродуктів

опубліковано 18 липня 2023 о 16:18

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що суб’єкти господарювання, зобов’язані здійснити перепрограмування своїх реєстраторів розрахункових операцій, змінивши ставку ПДВ з 7 на 20 відс., з метою виконання вимог чинного законодавства, відображення встановлених зобов’язань із сплати податків і зборів та видачі споживачам відповідних розрахункових документів.

Так, для суб’єктів господарювання, що зареєстровані як платники ПДВ, фіскальний чек одним із обов’язкових реквізитів має містити, зокрема, відображення окремим рядком літерне позначення ставки ПДВ, розмір ставки ПДВ у відсотках, загальну суму ПДВ за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкуються великі літери «ПДВ» (рядок 21 фіскального чеку).

Нагадаємо, відповідно до абзацу першого п. 82 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України,  з урахуванням внесених змін, тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану на території України, але не довше ніж до 1 липня 2023 року, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України бензинів моторних, важких дистилятів, скрапленого газу, біодизелю, палива моторного альтернативного, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними п. 41 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення», яким встановлено ставки акцизного податку на такі товари, а також нафти або нафтопродуктів сирих, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 10 00 та 2709 00 90 00, оподатковувалися ПДВ за ставкою у розмірі 7 відсотків.

Тобто, знижена ставка 7 відс. ПДВ на вищезазначені операції з пальним скасована з 1 липня 2023 року, та такі операції оподатковуватимуться вже за основною ставкою ПДВ – 20 відсотків.