Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатці сплатили до бюджету майже 5 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 19 липня 2023 о 08:47

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року прикарпатці сплатили до зведеного бюджету понад 4,95 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 1 млрд гривень більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. 

Із загальної суми надходжень до місцевого бюджету сплачено 3,9 млрд гривень податку на доходи фізичних осіб, а до державного бюджету – 1,05 млрд гривень. 

Нагадаємо, суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують доходи на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та перерахувати його до бюджету. 

Податок нараховується податковими агентами за ставкою 18 % від доходів фізичних осіб – зарплат, премій, інших додаткових виплат та виплат за договорами цивільно-правового характеру, тощо. 

Звертаємо увагу працедавців на необхідність дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників та своєчасної виплати заробітної плати на рівні, а також недопущення її виплати у «конвертах». Адже податок на доходи фізичних осіб займає понад 70 відсотків доходів місцевих бюджетів і є основним джерелом їх забезпечення.