Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 372 мільйони гривень екологічного податку сплатили суб’єкти господарювання Івано-Франківщини

опубліковано 17 липня 2023 о 08:57

З початку року платники, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів 372,1  мільйонів гривень екологічного податку. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

З цієї суми до загального фонду державного бюджету надійшло 261 мільйон гривень, а до місцевих бюджетів перераховано 111,1 мільйонів гривень.  

Нагадаємо, платники екологічного податку повинні подавати податкові декларації до податкових органів протягом 40 календарних днів після завершення звітного кварталу та сплачувати податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації. 

Право не нараховувати та не сплачувати екологічний податок за 2022 та 2023 роки, відповідно до Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ, надано платникам на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією, а також за об'єкти оподаткування на земельних ділянках, забруднених вибухонебезпечними предметами, або які були визнані потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами.