Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єктам господарювання Івано-Франківщини з державного бюджету повернуто понад 500 мільйонів гривень податку на додану вартість

опубліковано 12 липня 2023 о 08:41

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області  з початку року 137 юридичними особами заявлено до відшкодування 501,7 мільйони гривень податку на додану вартість. На розрахункові рахунки платників повернуто заявлених до відшкодування сум 537,8 мільйонів гривень податку на додану вартість з врахуванням залишків попереднього періоду.   

Однак, під час проведення камеральних перевірок уточнюючими розрахунками у 2023 році зменшено на 12 мільйонів гривень заявлених до відшкодування ПДВ.  

Також за результатами документальних перевірок 27 суб’єктів господарювання не підтвердилася сума заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 21,9 мільйони гривень та відповідно застосовано 4,5 мільйони гривень штрафних санкцій. Окрім того, податківці донарахували ПДВ в сумі 5,1 мільйонів гривень та застосували штрафних санкцій в розмірі 1,8 мільйони гривень.  

Залишок невідшкодованих сум ПДВ станом на 1 червня п.р. становить 101,9 мільйони гривень. Це пояснюється незавершеними перевірками суб’єктів господарювання та ненастанням граничного терміну узгодження заявлених сум до відшкодування ПДВ. 

Нагадаємо, узгоджені суми бюджетного відшкодування повертають у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.