Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 115 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 07 липня 2023 о 08:48

За I півріччя 2023 року суб’єкти господарювання та громадяни Івано-Франківщини сплатили 113,3 мільйони гривень податку на нерухоме майно, що на 55 мільйонів гривень більше, ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

З загальної суми надходжень 61,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно надійшло від суб’єктів господарювання – юридичних осіб, що на 12,5 мільйонів гривень більше, ніж у січні-червні 2022 року. Громадяни сплатили 51,4 мільйони гривень податку, що на 42,5 мільйони гривень більше ніж у відповідному періоді минулого року.

Нагадаємо, платники податку на нерухоме майно — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього самого року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Громадянам нарахування податку на нерухоме майно здійснюють працівники органів податкової служби та надсилають податкові повідомлення-рішення із зазначеною до сплати сумою податку разом із квитанціями для сплати податку. Нараховану суму податку необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.