Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як підприємцю - платнику єдиного податку третьої групи перейти на сплату ЄП за ставкою 5 відс. доходу, якщо вона як новостворена особа протягом 10 днів з дня державної реєстрації подавала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування зі сплатою є

опубліковано 06 липня 2023 о 08:05

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що фізична особа – підприємець платник єдиного податку третьої групи, яка як новостворена протягом 10 днів з дня державної реєстрації подала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, може перейти на сплату єдиного податку за ставкою 5 відс. доходу, подавши не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому планує застосовувати таку ставку, заяву з позначкою «Внесення змін», заповнивши, зокрема, поля 1 – 4 та 5.2.

У разі прийняття рішення про перехід на сплату єдиного податку за ставкою 5 відс. доходу фізична особа – підприємець платник єдиного податку третьої групи, яка як новостворена протягом 10 днів з дня її державної реєстрації подала дві заяви про застосування спрощеної системи оподаткування – спочатку про застосування ставки 5 відс. доходу, а потім 2 відс. доходу, має подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 5 відс. доходу протягом календарного місяця, який передує місяцю, з першого дня якого вона прийняла рішення про застосування такої ставки.