Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 16 мільярдів гривень податків та зборів за пів року – внесок платників Івано-Франківщини до бюджету країни

опубліковано 05 липня 2023 о 11:41

Впродовж шести місяців 2023 року платники Прикарпаття сплатити 16,3 мільярди гривень обов’язкових податкових платежів та зборів, а їх загальна сума перевищила минулорічні показники на 2,1 мільярда гривень. Про це інформувала громадськість начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Зокрема, до Пенсійного фонду платники Прикарпаття сплатити 5,2 мільярди гривень єдиного внеску. Решта 11 мільярдів гривень надійшло до зведеного бюджету країни, з них 5,6 мільярдів гривень поповнили державний бюджет, і відповідно 5,5 мільярдів гривень спрямовано на потреби місцевого бюджету області, аналізує цифри очільниця служби.

Традиційно найбільше до державного бюджету надійшло від сплати рентних платежів за користування надрами - 2,5 мільярди гривень, також за рахунок сплати ПДФО та військового збору держбюджет поповнився майже на 1,4 мільярди гривень, третім за величиною йде податок на додану вартість – за пів року платники області сплатили 953 мільйони гривень ПДВ. 

І на 1 мільярд гривень більше у порівнянні з минулим роком отримав місцевий бюджет області у першому півріччі цього року, загальна суму надходжень якого склала 5,5 мільярдів гривень. За словами начальника ГУ ДПС в області, основним бюджетоформуючим податком є ПДФО, надходження від сплати якого склали 3,9 мільярди гривень, що становить 60 відсотків усієї дохідної частини. Решту поступлень склали майнові податки – 555,3 мільйони гривень, єдиний податок – 552,6 мільйони гривень, рентні платежі за користування надрами – 141,5 мільйонів гривень та ін. обов’язкові податкові платежі.

“Як бачимо, попри те, що війна в країні триває уже майже півтора року, економіка області працює, створюються нові робочі місця, бізнес починає нарощувати нові темпи зростання. Тому від імені нашої служби дякую всім платникам, які сумлінно сплачують податки та своєю щоденною працею невпинно наближають нашу Перемогу”, - завершила Ірина Столярик.