Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4,5 мільярдів гривень – вклад платників податків Прикарпаття до місцевих бюджетів від початку року

опубліковано 13 червня 2023 о 14:05

Трохи більше 4,5 мільярдів податків за зборів сплатили платники Прикарпаття до місцевих бюджетів краю за п’ять місяців року, що перевищило на чверть минулорічні надходження. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Основним бюджетоформуючим податком місцевих бюджетів традиційно є ПДФО. З початку року прикарпатці сплатили майже 3,2 мільярди гривень даного податку та перевершили минулорічні показники на третину – 742 млн гривень. Платники єдиного податку області внесли також чималий внесок на потреби області, сплативши 483,7 млн гривень, що більше на 20,7 млн гривень ніж торік.

Значну частину в структурі місцевих надходжень складають і майнові податки, загалом за п’ять  місяців року платники Івано-Франківщини сплатили 462,5 млн гривень таких податкових нарахувань, а це – 99,2 млн гривень податок на нерухоме майно, 362,5 млн гривень – земельний податок та орендна плата за неї, а також 791 тис гривень - транспортний податок. 

Окрім того, платники податків сплатили 129,8 млн гривень рентних платежів за користування надрами, а також 111 млн гривень екологічного податку та 65,5 млн гривень акцизного податку та інші обов’язкові податкові платежі та збори, які поповнили місцеві бюджети.