Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті платникам податку на додану вартість з бюджету відшкодовано майже 480 мільйонів гривень

опубліковано 14 червня 2023 о 08:19

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року на розрахункові рахунки 125 суб’єктів господарювання повернуто 479,7 мільйонів гривень заявлених та з врахуванням залишку до відшкодування сум податку на додану вартість.  

Загалом з початку року 132 юридичними особами заявлено до відшкодування 443,5 мільйони гривень податку на додану вартість. Однак, під час проведення камеральних перевірок уточнюючими розрахунками у 2023 році зменшено на 11 мільйонів гривень заявлених до відшкодування ПДВ. 

Також за результатами документальних перевірок 23 суб’єктів господарювання не підтвердилася сума заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 20,9 мільйони гривень та відповідно застосовано 4,2 тисяч гривень штрафних санкцій. Окрім того, податківці донарахували ПДВ в сумі 3,8 мільйони гривень та застосували штрафних санкцій в розмірі 1,1 мільйони гривень. 

Залишок невідшкодованих сум ПДВ станом на 1 червня п.р. становить 103,2 мільйони гривень. Це пояснюється незавершеними перевірками суб’єктів господарювання та ненастанням граничного терміну узгодження заявлених сум до відшкодування ПДВ. Узгоджені суми бюджетного відшкодування повертають у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.