Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 4,2 мільярди гривень єдиного внеску сплатили страхувальники Івано-Франківщини до Пенсійного фонду України

опубліковано 12 червня 2023 о 13:43

Впродовж п’яти місяців 2023 року страхувальники Прикарпаття сплатили 4,3 мільярди гривень єдиного внеску. Зазначена сума перевищила минулорічний показник більш як на мільярд гривень. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

В податковій службі нагадують, що з 1 жовтня 2022 року у зв’язку зі зміною розміру мінімальної зарплати, збільшено мінімальний страховий внесок з ЄСВ, який наразі становить 1474 грн. Відповідно, максимальна база для нарахування єдиного внеску – 100500 грн. 

Єдиний внесок для фізичних осіб-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, у розрахунку на місяць складає 1474 грн. 

Фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства звільняються від сплати єдиного внеску за себе з 1 березня 2022 року до припинення війни, а також протягом наступних 12 місяців. 

Однак, це не позбавляє права платників ЄСВ добровільно сплачувати єдиний внесок за себе та зазначати суми такого ЄСВ в декларації з метою отримання страхового стажу.