Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову систему в Україні, роботу податкової служби розповіли студентам Прикарпатського університету

опубліковано 23 травня 2023 о 14:58

Сьогодні для студентів Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника податківці провели практичне заняття та екскурсію в Центрі обслуговування платників м.Івано-Франківська.

Екскурсію в Центрі обслуговування платників та особливості його роботи провела начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська. Вона розповіла студентам про послуги, які надаються платникам податків та про використання електронних сервісів ДПС. Особливу увагу посадовець приділила податковій знижці, яку можна отримати за оплату навчання за результатами попереднього року. Зокрема, розповіла нюанси при оплаті за навчальні послуги та які документи необхідно подати для її отримання. 

Також під час зустрічі начальник  управління персоналу Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ольга Волкова розповіла про роботу та  функції кадрової служби, яка відіграє ключову роль у формуванні команди висококваліфікованих спеціалістів, забезпеченні їхнього розвитку та мотивації.  Також посадовець ознайомила студентів з вимогами, які ставляться до кандидатів на посади в державній службі, про порядок проходження конкурсів, та інших вимог, що стосуються вступу на державну службу.  

Від начальника відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мар’яни Мороз cтуденти дізнались про відмінності між загальною та спрощеною системами оподаткування, основні види податків, які є основою наповнення державного та місцевих бюджетів, а також важливості та обов’язку застосування суб’єктами господарювання РРО та платіжних терміналів. Студентам роз’яснено про терміни і порядок сплати майнових податків, а також про те, хто є платниками на рухоме чи нерухоме майно. Посадовець наголосила на важливості добровільної сплати податків до бюджету платниками, оскільки сплачені податки в подальшому спрямовуються на фінансування армії, покращення інфраструктури та соціального захисту населення.    

Студенти виявили активний інтерес до питань оподаткування криптовалюти та блогерської діяльності. Вони задавали питання щодо оподаткування доходів, отриманих від продажу криптовалюти, майнінгу, правил оподаткування доходів, отриманих від реклами. Також цікавило студентів питання  відповідальності за здійснення діяльності без державної реєстрації. 

Наприкінці заходу студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна як на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.