Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 50 мільйонів гривень донарахували бізнесу івано-франківські податківці за виявлені порушення. Третина уже надійшла до бюджету

опубліковано 22 травня 2023 о 13:44

Впродовж чотирьох місяців року податківці провели 106 документальних позапланових перевірок діяльності юридичних осіб на предмет дотримання ними податкового законодавства, за результатами яких донараховано 35,6 мільйонів гривень податкових зобов’язань, з яких до бюджету уже надійшло 9 мільйонів гривень. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. 

Також, в ході контрольно-перевірочної роботи працівникам обласної податкової служби вдалося упередити бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 9,7 мільйонів гривень, тоді як за чотири місяці минулого року ця сума склала всього 0,6 мільйонів гривень, та зменшити його від’ємне значення на 2,8 мільйона гривень, проти 1,3 мільйона гривень за січень-квітень 2022 року.

Окрім того, з початку року податківці також здійснили 383 фактичні перевірки, донарахування за якими склали 12,8 мільйонів гривень, що більше минулорічних нарахувань в 2,5 рази, відтак до бюджету уже сплачено 8,6 мільйонів гривень штрафних санкцій.