Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За не надання суб’єктом господарювання відповіді на запит органів ДПС передбачено відповідальність

опубліковано 17 травня 2023 о 09:46

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що Законом України № 2970-IX від 20.03.2023 доповнено п. 121.2 до статті 121 Податкового кодексу України у звʼязку із веденням в дію положень законодавства в частині автоматичного обміну податковою інформацією. 

Зокрема за ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу, надісланий відповідно до підстав, передбачених підпунктами 6 - 8 підпункту 73.3.1 пункту 73.3 статті 73 Кодексу, тягне за собою накладення штрафу у 5 розмірів мінімальної заробітної плати (33500 грн.), встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу в інших випадках, передбачених статтею 73 Кодексу,  тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати (6700 грн.), встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє особу від обов'язку подання інформації.