Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок платників податків Івано-Франківщини у відновлення і збереження довкілля склав 228 мільйонів гривень екологічного податку

опубліковано 12 травня 2023 о 09:08

За забруднення довкілля в січні-квітні 2023 року платники податків Івано-Франківщини сплатили до бюджету 228 мільйонів гривень екологічного податку. Цей показник зріс на 92,4 мільйони гривень порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці зазначили, що із загальної суми – 159,3 мільйони гривень було перераховано до державного бюджету, що перевищує минулорічний показник на 79,7 мільйонів гривень. Місцеві бюджети теж отримали частку екологічного податку в сумі 68,7 мільйонів гривень, що на 12,7 мільйонів гривень більше ніж торік.

Нагадаємо, на вебпорталі ДПС України доступні електронні форми Податкової декларації екологічного податків для фізичних та юридичних осіб.

Зокрема, декларації розміщені у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів електронні форми Податкової декларації екологічного податку для фізичних та юридичних осіб разом з додатками за посиланням  https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_deklar.htm.

Платники можуть здійснити подання декларацій за допомогою ідентифікаторів форм F0302005 (для фізичних осіб) та J0302005 (для юридичних осіб) разом з додатками 1 – 6, які обов’язковою частиною декларації. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов'язання за відповідним видом об'єкта оподаткування - викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об'єкти та інші. 

Платники екологічного податку повинні подати податкові декларації до контролюючих органів протягом 40 календарних днів після завершення звітного кварталу та сплатити податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації.