Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року прикарпатці сплатили більше 2 мільярдів гривень рентних платежів

опубліковано 11 травня 2023 о 10:39

Впродовж чотирьох місяців року за користування надрами, видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води а також радіочастотних ресурсів прикарпатські платники податків до зведеного бюджету сплатили понад 2,2 мільярди гривень рентних платежів. В порівнянні із аналогічним періодом минулого року цьогорічна сплата зросла майна на 254 мільйони  гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.  

Найбільша сума рентних платежів до зведеного бюджету традиційно надійшла від платників за користування надрами, а це 2,1 мільярда гривень. Відповідно надходження до державного бюджету склали 2 мільярди гривень та до місцевого – 112 мільйонів гривень.  

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до місцевого бюджету впродовж 4 місяців року 22,4 мільйони гривень рентної плати, а до державного – 3,6 мільйонів гривень.  

Також поповнилися бюджети й за рахунок сплати ренти за спеціальне використання води. На потреби тергромад області та на загальні державні платниками сплачено по 3,4 мільйони гривень платежів. 

Окрім того, за можливість користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 161,3 тисячі гривень.