Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову систему в Україні, роботу податкової служби розповіли студентам-фінансистам Університету Короля Данила

опубліковано 28 квітня 2023 о 13:30

28 квітня 2023 року в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області начальником відділу інформаційної взаємодії та начальником відділу податкових сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС Іриною Малихіною за ініціативи професора кафедри управління та адміністрування ЗВО «Університет Короля Данила» Мирослави Тимоць проведено практичне заняття для студентів-фінансистів Університету Короля Данила.

Зустріч з стала кроком до виховання податкової культури та свідомого ставлення до сплати податків молодого покоління. представниками податкової служби наголосили на важливості дотримання податкового законодавства, оформленні трудових відносин та реєстрації бізнесу, про кампанію декларування доходів громадян, зокрема про можливість отримання податкової знижки платниками податків, які здійснюють витрати на оплату освітніх послуг та ознайомили присутніх з переліком необхідних документів. 

Студенти дізнались про відмінності між загальною та спрощеною системами оподаткування, основні види податків, які є основою наповнення державного та місцевих бюджетів, а також важливості та обов’язку застосування суб’єктами господарювання РРО та платіжних терміналів. Студентам роз’яснено про терміни і порядок сплати майнових податків, а також про те, хто є платниками на рухоме чи нерухоме майно. Представники податкової служби наголосили на важливості вчасної сплати податків та наслідків невиконання цієї вимоги.  

Також податківці ознайомили студентів з роботою Центрів обслуговування платників, які адміністративні послуги можна отримати та які електронні послуги надаються ДПС. Також податківці розповіли, що в ЦОПі можна звернутись до центру сертифікації ключів для безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису. В подальшому такий підпис можна використовувати для подання звітності і спілкування з податковою службою онлайн. 

Наприкінці заходу студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна як на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.