Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для отримання довідки про доходи підприємці на спрощеній системі оподаткування мають право подати податкову декларацію платника єдиного податку

опубліковано 21 квітня 2023 о 13:41

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до контролюючого органу Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – податкова декларація) за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду. Це визначено ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ). Така податкова декларація не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Згідно з приміткою до форми податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 зі змінами та доповненнями, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку (незалежно від групи) у разі подання податкової декларації для отримання довідки про доходи обов’язково зазначають тип декларації «Довідкова», податкові зобов’язання по єдиному податку в розділах V та VI декларації не визначаються та Додаток 1 «Відомостей про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» не подається. Подання такої податкової декларації не звільняє платника від обов’язку подання декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Таким чином, у довідці про доходи фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку відображається сума отриманих нею доходів за відповідний період.