Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зростання популярності Івано-Франківщини серед українців та підвищення їх інтересу до регіону принесло в місцеві бюджети понад 4 мільйони гривень туристичного збору

опубліковано 13 квітня 2023 о 10:15

За останні роки та у зв’язку з війною значно зріс туристичний потік на Івано-Франківщину. Це відображається у збільшенні надходжень туристичного збору, який становить немалу частку в місцевих бюджетах. Так, за перший квартал 2023 року надійшло 4,2 мільйони гривень туристичного збору, а за 2022 рік – 17,9 мільйонів гривень. Про це інформувала начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. 

За словами керівника податкової служби області, із загальної суми надходжень фізичні особи перерахували до місцевих бюджетів 3 мільйони гривень, а юридичні особи – 1,2 мільйони гривень. 

Також Ірина Столярик нагадує, що ставки туристичного збору встановлюються рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання у розмірі до 0,5 % розміру мінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. Крім того додає, що органи місцевого самоврядування мають прийняти чи внести зміни до таких рішень до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування прийнятих ставок.  

«Прийняття громадами адекватних ставок з туристичного збору дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, а в подальшому розбудувати інфраструктуру та відкрити нові можливості для розвитку туризму», – зазначає Ірина Столярик.