Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З державного бюджету прикарпатським платникам податку на додану вартість відшкодовано майже 260 мільйонів гривень

опубліковано 06 квітня 2023 о 12:57

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року на розрахункові рахунки 111 суб’єктів господарювання повернуто 259,2 мільйони гривень заявлених та з врахуванням залишку до відшкодування сум податку на додану вартість. 

Крім того, за цей період податківці припинили зловживання з ПДВ суб’єктами господарювання. Зокрема, за результатами проведених камеральних перевірок податкових декларацій з податку на додану вартість та уточнюючих розрахунків податковою службою зменшено на 7,1 мільйони гривень заявлених до відшкодування сум ПДВ.

Також за результатами документальних перевірок у 13 суб’єктів господарювання не підтвердилася сума заявленого до відшкодування ПДВ у розмірі 8,5 мільйонів гривень та відповідно застосовано 2 мільйони гривень штрафних санкцій. Окрім того, донараховано 3,1 мільйони гривень податку на додану вартість та застосовано штрафних санкцій  в розмірі 0,7 мільйона гривень за липень – листопад 2022 року. 

Загалом з початку року 116 юридичними особами заявлено до відшкодування 245,2 мільйони гривень податку на додану вартість. Залишок невідшкодованих сум ПДВ станом на 1 квітня п.р. становить 138,6 мільйони гривень.  

Повертають узгоджені суми бюджетного відшкодування у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.