Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нотаріуси зобов’язані повідомляти податкову службу про посвідчені договори продажу чи оренди нерухомості

опубліковано 29 березня 2023 о 15:06

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що нотаріус, який посвідчує договір з продажу чи обміну об'єктів нерухомості між фізичними особами має подавати щокварталу до контролюючого органу за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір. 

У разі вчинення нотаріусом нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості такий нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця. Повідомлення про нотаріальне посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості надсилаються державними та приватними нотаріусами до органів державної податкової служби у день посвідчення таких договорів. 

Форма Повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. N 1242 «Про затвердження зразка повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості».