Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Побудова вільного від корупції суспільства неможлива без дотримання правил етичної поведінки держслужбовців

опубліковано 22 березня 2023 о 14:55

Вільне демократичне суспільство передбачає прозорі стосунки між владою та громадськістю, засновані на принципах довіри та неупередженості. Саме тому дотримання норм етичної поведінки держслужбовцями є вкрай важливим, особливо у сьогоднішній час, коли країна перебуває у військовому конфлікті з зовнішнім агресором.

Відтак питання професійної етики перебуває в центрі постійної уваги органів податкової служби області. З метою підвищення культури поведінки працівників в ГУ ДПС в Івано-Франківській області був проведений триденний тренінг на тему: «Правила етичної поведінки в органах ДПС».

Зокрема, працівники відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в Івано-Франківській області ознайомили податківців з правами та обов’язками держслужбовців, проаналізували можливі моделі поведінки при виникненні конфліктів з платниками, а також нагадали про види відповідальності, які передбачені у випадку порушень правил поведінки працівниками ДПС, трудової дисципліни або ж при зловживанні ними службовим становищем.

“Кожен держслужбовець повинен пам’ятати, що він представляє інтереси держави і повинен діяти виключно на її користь”, – підвів підсумок заходу головний державний інспектор відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в Івано-Франківській області Назарій Клюфінський.