Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективне наповнення бюджету громади обговорили під час робочої зустрічі податківці та представники місцевого самоврядування Городенківщини

опубліковано 21 березня 2023 о 16:50

Заходи, скеровані на забезпечення належної сплати податків платниками Городенківщини, та механізми зменшення існуючої податкової заборгованості обговорили під час робочої зустрічі посадовці ГУ ДПС в Івано-Франківській області спільно з представника з громади. Зокрема, участь у заході взяли начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області Михайло Князевич, та його заступник Оксана Жураківська, начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій, міський голова Городенки Богдан Кобилянський, старости та землеупорядники. 

Зокрема, Михайло Князевич звернув увагу присутніх на необхідності інвентаризації земельних ділянок та проведенні належної їх нормативно-грошової оцінки, затвердженні оптимальних ставок майнових податків, які є основним джерелом наповнення місцевих скарбниць. Детально зупинився посадовець і на необхідності проведення заходів з недопущення платниками податкових боргів, адже це насамперед втрати громади, зменшення їх платоспроможності на соціальні проекти.

Окремим блоком зустрічі стало обговорення новацій в податковому законодавстві, зокрема механізму нарахування та сплати мінімального податкового законодавства. Нагадаємо, що в 2023 році платники сплачуватимуть цей платіж вперше, тож власне розгляд даного питання викликав чималий інтерес присутніх.

Акцентували увагу в розмові податківці і на необхідності дотримання норм трудового законодавства, що окрім сплати податків передбачає і надання найманим працівникам соціальних гарантій та пільг.

Також податківці запевнили колектив громади, що податкова служба завжди готова надавати усю необхідну інформаційну та консультаційну допомогу громаді щодо роз’яснення податкового законодавства та сплати податків. 

Насамкінець присутні ­­­намітили шляхи співпраці, спланували проведення спільних заходів та спроектували майбутні стратегії розвитку територіальної громади.