Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники, які мають намір перейти на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу 2023 року повинні подати заяву не пізніше 16 березня 2023 року

опубліковано 14 березня 2023 о 11:06

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що платники інших податків і зборів, які мають намір перейти на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу 2023 року та платники єдиного податку, які хочуть змінити групу платника єдиного податку зобов’язані подати до податкового органу відповідні заяви не пізніше 16 березня 2023 року.

Нагадаємо, заява подається за вибором платника податків: особисто, поштою або в електронній формі. Надсилання заяви в електронній формі здійснюється в приватній частині Електронного кабінету з використанням кваліфікованого  електронного підпису.

Слід зазначити, що перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкта господарювання, який був платником інших податків і зборів, може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, таким суб’єктом дотримано вимоги, встановлені у пункті 291.4 статті 291 Податкового кодексу.