Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті до зведеного бюджету надійшло майже 700 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 07 лютого 2023 о 08:18

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за січень 2023 року до зведеного бюджету надійшло 698,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 225,3 млн гривень. 

З загальної суми до державного бюджету надійшло 148,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб, до місцевих скарбниць надійшло 550,3 млн грн податку. 

Нагадаємо, податок на доходи фізичних осіб нараховується податковими агентами за ставкою 18% від доходів громадян - зарплат, премій, інших додаткових виплат та виплат за договорами цивільно-правового характеру. 

Суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету. Якщо ж дохід нараховано, але не виплачено, податок на доходи фізичних осіб підлягає перерахуванню до бюджету податковими агентами не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.