Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини платники податків сплатили більше 800 мільйонів гривень

опубліковано 03 лютого 2023 о 13:45

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини в січні 2023 року надійшло 804,3 мільйони гривень. Порівняно з першим місяцем минулого року надходження зросли більш як на 37 відсотків, або ж на 217,5 мільйонів гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

В розрізі платежів найбільше коштів надійшло від сплати податку на доходи фізичних осіб – 550,3 мільйони гривень, що більше на 177 мільйонів гривень більше відповідного періоду минулого року. Суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих скарбниць 111,3 мільйонів гривень єдиного податку та перевищили минулорічну сплату на 16,6 мільйонів гривень. Від власників та орендарів земельних ділянок впродовж січня 2023 надійшло 55,6 мільйонів гривень, а також прикарпатці сплатили 30,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, 176 тисяч транспортного податку. Загалом загальна сплата майнових податків у січні 2023 року збільшилася у порівнянні до січня 2022 року на 17 мільйонів гривень.

Окрім того, з початку року місцеві бюджети поповнилися на 33,5 мільйони гривень за рахунок сплати платниками рентної плати за користування надрами, у порівнянні з минулорічним показником надходження зросли на 12,8 мільйонів гривень. Також в першому місяці року сплата акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів склала 15 мільйонів гривень, а плата за ліцензії – трохи більше 2 мільйонів гривень.

Впродовж січня 2023 року місцеві бюджети поповнювалися за рахунок сплати туристичного збору – 1,2 мільйони гривень, податку на прибуток підприємств 0,6 мільйона гривень та ін. податків та зборів.

Податкова служба Івано-Франківщини дякує кожному платнику податків за сумлінно виконані податкові обов’язки. Разом до Перемоги!