Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2022 рік

опубліковано 30 січня 2023 о 11:44

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що для визначення розміру земельного податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до законодавства.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель (Кі), на який індексується нормативна грошова оцінка земель і земельних ділянок на 1 січня поточного року .

Інформація про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2022 рік оприлюднена у листі Державної служби з питань геодезії, картографії  та кадастру  від 12.01.2023 №6-28-0.222-323/2-23.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік  становить:

- для сільськогосподарських угідь (рілля, сіножаті, пасовища, перелоги  та багаторічні насадження) -1,0;

- для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь) -1,15.

Разом з тим, для земельних ділянок, що не належать до сільськогосподарських угідь, нормативна грошова оцінка  яких не виконана, але у якості бази оподаткування застосовується вартісний еквівалент нормативної грошової оцінки ріллі по області, податкові зобов’язання з плати за землю обчислюються із застосуванням граничної величини індексу споживчих ціну розмірі 115 відсотків.