Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рік прикарпатці сплатили більше 6 мільярдів гривень рентних платежів

опубліковано 31 січня 2023 о 09:07

Впродовж року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів прикарпатські платники податків до бюджетів всіх рівнів сплатили понад 6 мільярдів гривень рентних платежів. В порівнянні із минулорічними надходженнями, цьогорічна сплата зросла вдвічі – на 3 мільярди гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Найбільша сума рентних платежів до зведеного бюджету традиційно надійшла від платників за користування надрами, а це 5,9 мільярдів гривень. Відповідно до державного бюджету надійшла сплата у розмірі 5,6 мільярдів гривень та до місцевого – 314 мільйонів гривень. 

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до місцевого бюджету впродовж 12 місяців року 51,4 мільйонів гривень рентної плати, а до державного – 12,5 мільйонів гривень. Як зазначають у податковій службі, цього року надходження рентної плати, у порівнянні з минулим, дещо знизилися. Це зумовлено зокрема й зменшенням обсягів виписки лісорубних квитків у зв’язку з запровадженням воєнного стану. 

Також поповнилися бюджети й за рахунок сплати ренти за спеціальне використання води. На потреби тергромад області та на загальні державні платниками сплачено по 10,4 мільйонів гривень платежів. 

Окрім того, за можливість користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 377 тисяч гривень.