Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника ПДВ з поясненням

опубліковано 02 лютого 2023 о 14:44

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує, що відповідно до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (зі змінами) платник податку має право подати до ДПС Таблицю даних платника податку на додану вартість за встановленою формою. 

У Таблиці даних зазначаються види економічної діяльності відповідно до КВЕД; коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Таблиця даних подається з поясненням, в якому зазначається види діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку зупинення). 

Пояснення подається як додаток до Таблиці даних (код форми додатка J/F13601) у вигляді документа в електронній формі з інформацією про діяльність платника (відомості про специфіку діяльності, наявні орендовані або власні основні засоби, земельні ділянки, трудові ресурси, залишки готової продукції, сировини тощо). 

Згідно з п. 23 Порядку зупинення Таблиця даних подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог Законів України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги», від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).