Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У якому звітному періоді покупець може скласти розрахунок коригування до зведеної податкової накладної, у разі, якщо до ПН, що була складена постачальником на покупця за операцією з постачання товарів/послуг та включена таким покупцем до податкової наклад

опубліковано 25 січня 2023 о 11:28

У якому звітному періоді покупець може скласти розрахунок коригування до зведеної податкової накладної, у разі, якщо до ПН, що була складена постачальником на покупця за операцією з постачання товарів/послуг та включена таким покупцем до податкової накладної, постачальником складено розрахунок коригування на зменшення суми компенсації, реєстрацію якого в ЄРПН було зупинено?

Розрахунок коригування до податкової накладної, складеної відповідно до п. 198.5 ст. 198 або 199.1 ст.199 Податкового кодексу України покупець може скласти у звітному періоді, у якому ним зменшено (у тому числі на підставі бухгалтерської довідки) суми ПДВ, що були віднесені до податкового кредиту при придбанні з ПДВ товарів/послуг, необоротних активів, які призначалися для використання або часткового використання в неоподатковуваних операціях. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

У разі своєчасної реєстрації такого розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних платник має право зменшити податкові зобов’язання, нараховані згідно з п. 198.5 ст. 198 або 199.1 ст.199 ПКУ, у податковій декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, у якому складено такий розрахунок коригування, а у разі його несвоєчасної реєстрації в ЄРПН – у декларації того звітного (податкового) періоду, у якому такий розрахунок коригування зареєстровано в ЄРПН.