Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 32 мільйони гривень надійшло до бюджету за результатами податкових перевірок, проведених івано-франківськими податківцями

опубліковано 10 січня 2023 о 12:52

Впродовж року податківці Івано-Франківщини завершили 171 документальну перевірку суб’єктів господарювання юридичних осіб, за результатами яких донараховано 53,2 мільйони гривень узгоджених податкових зобов’язань. З них уже 20,4 мільйонів гривень надійшло до бюджету. Також під час проведення контрольно-перевірочних заходів податківцями упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 38 мільйонів гривень, зменшено його від’ємне значення на 11,8 мільйонів гривень, а також знижено збитки діяльності підприємств на 123,4 мільйони гривень.

Також працівниками обласної податкової служби за 12 місяців року проведено 1021 фактичну перевірку, донарахування за якими склали 15,4 мільйонів гривень, з яких уже надійшло до бюджету 11,3 мільйонів гривень.

В податковій службі нагадують, що в зв’язку із введенням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 воєнного стану були зупинені розпочаті планові та позапланові документальні і фактичні перевірки, а також перенесено терміни початку проведення нових перевірок та оформлення матеріалів уже завершених перевірок і винесення податкових повідомлень-рішень. Однак, Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» було відмінено мораторій на проведення фактичних перевірок. Також, відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану відмінено мораторій на документальні перевірки з підстав, визначених пп. 78.1.7 (ліквідація) та 78.1.8 (від’ємне значення з ПДВ більше 100,0 тис. грн. та бюджетне відшкодування), а також відновлено оформлення матеріалів та проведення таких перевірок.