Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш 40 тисяч звітних документів опрацювали в грудні працівники обласної податкової служби

опубліковано 06 січня 2023 о 11:01

Більше 40 тисяч звітних документів подали платники податків Прикарпаття впродовж грудня 2022 року до податкових органів області, з них 98 відсотків в електронній формі. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом в оcтанній місяць року відзвітувало 18,2 тисячі суб’єктів господарювання, в основному звітність стосувалася сплати ПДВ, ЄСВ, акцизного податку, та ін. платежів.

Електронна форма звітності, нагадують в податковій службі, має ряд переваг над паперовою, це: економія часу, незалежність від місця перебування платника, автоматичне формування архів, оновлення версій документів та ін.

Також в обласній ДПС інформують, що подавати е-звітність можна також і через Електронний кабінет платника податків. В грудні цим сервісом скористалися майже 2,5 тисячі платників Прикарпаття, або ж 14 відсотків від загальної кількості.

Податкова служба нагадує, що у зв’язку із введенням воєнного стану, режим онлайн роботи Е-кабінету скорочено, наразі робота сервісу триває з 8:00 до 18:00 год. в робочі дні. Такі заходи запроваджено з метою захисту прав платників в частині збереження та захисту баз даних.