Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність подати в електронному вигляді заяву за формою № 5-ОПП з копіями документів, що підтверджують її право на провадження незалежної професійної діяльності?

опубліковано 26 грудня 2022 о 13:21

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, для взяття на облік фізична особа, яка має намір провадити незалежну професійну діяльність, у строк 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, зобов’язана подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до контролюючого органу за місцем свого постійного проживання:

– заяву (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) за формою № 5-ОПП;

 – копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності.

З електронною формою Заяви за ф. № 5-ОПП платники податків можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів.

Заява за ф. № 5-ОПП подається через розділ «Введення звітності» приватної частини інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису).

В розділі «Ведення звітності» Електронного кабінету натиснути кнопку «Створити» та із запропонованого переліку обрати за ідентифікатором форми F1314103 «Заява (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) за формою 5-ОПП».     Для приєднання до Заяви за ф. № 5-ОПП копій документів, що підтверджують право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми», який заповнюється наступним чином:

поля «Назва документу», «Номер документу», «Дата документу» заповнюються згідно з даними документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності;

у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «Обзор» обирається відповідна сканована копія документа.
     При цьому кожен документ має бути збережений в окремому додатку (формат файлу може бути pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 5 МБ).

Здійснити перевірку сформованого документа з додатками до нього шляхом натискання кнопки «Перевірити». Для збереження сканованого документа натиснути кнопку «Зберегти».

Підписати сформовану Заяву за ф. № 5-ОПП за допомогою КЕП та надіслати до контролюючого органу.