Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реформування лісової галузі обговорили на спільній зустрічі податківці та представники лісових господарств Прикарпаття

опубліковано 15 грудня 2022 о 15:55

З метою підвищення ефективності функціонування лісової галузі та наближення її управлінської моделі до європейських стандартів, Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №1003 від 07.09.2022 «Деякі питання реформування управління лісової галузі». Законодавчий документ передбачає злиття багатьох лісгоспів в єдине державне спеціалізоване лісогосподарське підприємство.

Оскільки наразі актуальним є питання дотримання законодавчих вимог щодо процедури ліквідації лісових підприємств та порядку зняття з обліку їх як платників податків в органах податкової служби, в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулася робоча зустріч фахівців служби з представниками лісових господарств Івано-Франківщини.

Так, під час заходу заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Віктор Глушпенко запевнив присутніх у готовності служби надавати консультаційну та практичну допомогу, яка прискорить процедуру зняття з обліку суб’єктів господарювання.

В свою чергу, лісові господарства повинні забезпечити вжиття вичерпних заходів передбачених нормативно-правовими та законодавчими актами, що регламентують порядок припинення юридичної особи. Зокрема, звільнення чи переведення усіх найманих працівників, проведення розрахунків по заробітній платі та сплату відповідних податків та зборів; затвердження передавальних актів, подання ліквідаційного балансу; закриття рахунків у фінансових установах тощо.

Наостанок учасники домовилися про взаємодію, яка дозволить оперативно завершити процедуру припинення та зняття з обліку лісових господарств Прикарпаття, що забезпечить виконання Постанови Кабміну.