Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи необхідно підприємцям, які торгують технічно складними побутовими товарами в безготівковій формі, застосовувати РРО чи ПРРО?

опубліковано 12 грудня 2022 о 15:30

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані їх проводити на повну суму покупки, надання послуги через реєстратори розрахункових операцій, а у випадках, передбачених Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок. Це визначено статтею 3 Закону України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

У разі проведення розрахунків між суб’єктами господарювання у безготівковій формі, а саме при переказі коштів з розрахункового рахунка за реквізитами (IBAN) суб’єкта господарювання, який отримує товари в т. ч. технічно складні побутові товари, на розрахунковий рахунок постачальника товару, реєстратор розрахункових операцій або програмний РРО ПРРО не застосовується

Суб’єкти господарювання, які отримають кошти виключно на поточний рахунок за реквізитами (IBAN) та платники єдиного податку 1 групи не зобов’язані застосовувати РРО.