Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку

опубліковано 30 листопада 2022 о 11:45

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, громадянам, які є платниками податку на доходи фізичних осіб, що вони мають право на податкову знижку. Зокрема, фізичні особи можуть повернути сплачений податок на витрати за оплату навчання за себе чи за членів сім’ї I ступеня споріднення, витрати на лікування від коронавірусу, витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій, а також на всиновлення дитини, витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, витрати на переобладнання транспортного засобу для роботи на скрапленому газі або біопаливі, страхові платежі, проценти за іпотеку, витрати на орендну плату житла внутрішньо переміщених осіб. Повернути також можна частину від пожертвувань або благодійних внесків, наданих неприбутковим організаціям.

Для повернення податку необхідно подати декларацію на отримання податкової знижки та копії документів, які підтверджують понесені витрати.

Нагадаємо, що для зручності платників податків запроваджено електронний сервіс в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість громадянам подати декларацію в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.