Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином визначається контролююча особа, якщо одна фізособа володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відс. у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими фізособами або юрособами, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначит

опубліковано 29 листопада 2022 о 11:13

Яким чином визначається контролююча особа, якщо одна фізособа володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відс. у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими фізособами або юрособами,  та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі?       

Якщо одна фізична або юридична особа володіє часткою або контролює частку в розмірі 25 і більше відсотків у контрольованій іноземній компанії спільно з іншими фізичними та/або юридичними особами, та при цьому жодна з осіб самостійно не визначить себе контролюючою особою щодо такої частки у повному розмірі, вважається, що всі зазначені особи є контролюючими особами для контрольованої іноземної компанії у рівних частках (незалежно від того, чи досягає розмір частки кожного з них 25 відсотків). Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, згідно з п.п. 39 прим. 2.2.1 п. 39 прим. 2.2 ст. 39 прим. 2 Податкового кодексу України платником податку щодо прибутку контрольованої іноземної компанії є контролююча особа.