Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесено зміни до деяких Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку

опубліковано 21 листопада 2022 о 13:48

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що Міністерством фінансів України затверджено наказ від 18 жовтня 2022 року № 337 «Про затвердження Змін до деяких методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку», яким внесено зміни до Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів, біологічних активів, запасів, нематеріальних активів, а також щодо облікової політики підприємства. Зокрема:

-          амортизація об'єкта основних засобів нараховується, виходячи з нового строку корисного використання та ліквідаційної вартості, починаючи з місяця, наступного за місяцем зміни строку корисного використання та/або ліквідаційної вартості.

-          зміна методу амортизації, строку корисного використання та ліквідаційної вартості об'єкта основних засобів відображаються як зміни облікових оцінок.

-          біологічні активи при їх первісному визнанні оцінюються за справедливою вартістю зменшеною на очікувані витрати на продаж, крім випадків, коли справедливу вартість достовірно визначити неможливо.

-          відпуск матеріалів понад встановлений ліміт або у разі заміни матеріалів може оформлюватися випискою окремої накладної (вимоги) матеріалів за дозволом керівника підприємства або осіб, на те уповноважених.

-          інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання може відображатися у матеріальному звіті, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі та подається до бухгалтерської служби, якщо графіком документообороту передбачено його складання. Матеріальний звіт заповнюється у кількісному виразі на підставі первинних документів про наявність та рух запасів.

-          сигнальна довідка складається в одному примірнику завідуючим складом (комірником) та заповнюється на підставі даних складського обліку.

Наказ № 337 розміщено на сайті Міністерства фінансів України 19 жовтня 2022 року. 

https://mof.gov.ua/uk/decrees_2022-560