Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни можуть дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 16 листопада 2022 о 14:27

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність або відсутність податкового боргу за допомогою Електронного кабінету. Здійснити вхід до Е-кабінету можна за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету в режимі «Стан розрахунків з бюджетом» користувач Електронного кабінету має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При цьому, червоним кольором буде позначено суми заборгованості перед бюджетом.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису. Його можна отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Слід зазначити, що громадяни мають право також звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, нарахованої суми транспортного податку, а також а місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо нарахованої суми плати за землю.