Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чому блокуються податкові накладні та як правильно подати документи на їх розблокування? Тема зустрічі податківців та бізнесу Прикарпаття

опубліковано 03 листопада 2022 о 13:57

Працівниками Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, за участі міської ради Івано-Франківська проведено зустріч-нараду з бізнесом Прикарпаття. Наразі платники податків стурбовані змінами до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, які внесені Постановою КМУ від 12.10.2022 № 1154.

Враховуючи напруженість в бізнес-середовищі регіону, податківці пропонують платникам, які зіткнулися з блокуванням накладних, інформаційну допомогу й консультаційний супровід всього процесу розблокування. Як запевнила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик, активний бізнес може повністю розраховувати на підтримку з боку податкової служби: «Ми завжди відкриті для платника і готові допомагати, у разі потреби. Адже лише в тісній взаємодії ми досягнемо спільної мети – здолаємо ворога та відбудуємо країну”.

Насамперед фахівці податкової служби звернули увагу присутніх на дотриманні порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Окрім того, вкотре проінформували, що в податковій службі області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися будь-який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу if.ikc@tax.gov.ua, в якому необхідно чітко зазначити суть проблеми чи викласти пропозиції, а також залишити дані для зворотного зв’язку. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.

Також у податковій службі рекомендують звертатися у випадку проблем пов’язаних з блокуванням чи розблокуванням податкових накладних за номерами тел. (0342)77-18-75, 77-18-85 або ж (097)5530498.

В ході зустрічі податківці вкотре запевнили, що податкова служба завжди на сторонні сумлінного платника податків і зацікавлена в тому, щоб бізнес ефективно працював та розвивався. «Ми розуміємо, що у зв’язку зі змінами до Постанови, ми маємо нові виклики. Гадаю, спільними зусиллями ми обов’язково з ними впораємося. Ми готові надавати консультації щодо підготовки пакету документів необхідних для швидкого розблокування ПН чи РК платникам реального сектору економіки, які добросовісно сплачують податки до бюджету”, - зазначила Ірина Столярик.

Наостанок платникам запропоновано надати ГУ ДПС або Громадській раді при ГУ ДПС власні пропозиції щодо удосконалення Порядку зупинення реєстрації ПН чи РК в Єдиному реєстрі податкових накладних, які в подальшому будуть направлені до ДПС України та Кабінету Міністрів України для ініціювання відповідних змін діючого законодавства

Відтак, практика проведення спільних зустрічей для покращення та спрощення умов роботи суб’єктів господарювання буде продовжуватись і надалі.