Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи може платник податків надіслати заперечення до акту перевірки через Електронний кабінет та яка дата вважається датою отримання заперечень органом ДПС?

опубліковано 28 жовтня 2022 о 13:21

Платник податків має можливість надіслати через меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету заперечення до акту перевірки до контролюючого органу, який проводив перевірку платника податків. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

     Форма підготовки такої кореспонденції передбачає вибір наступних реквізитів: код контролюючого органу, що проводив перевірку платника податків, тип документу (із списку обирається «Пропозиція (зауваження)»), тематика (із списку обирається «Контрольно-перевірочна робота»), а також передбачає заповнення короткого змісту та завантаження сканованого документу (файл у форматі pdf із обмеженням розміру до 5 МБ).   

     Інформацію щодо отримання та дати реєстрації Заперечення в органі ДПС платник податків може переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. Датою реєстрації Заперечення вважається день його отримання контролюючим органом, який проводив перевірку платника податків.