Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відмовитись від сплати єдиного податку за ставкою 2 відсотки платники податків можуть самостійно

опубліковано 26 жовтня 2022 о 09:21

Платники єдиного податку третьої групи, які обрали сплату єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу, з першого дня місяця, наступного за місяцем припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, втрачають право на використання особливостей оподаткування, і автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Про це повідомляють в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

При цьому, платник податку має право самостійно відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ. Для цього платнику потрібно подати Заяву, в якій заповнити поля 1 – 4 та 5.5. Зокрема, в полі 5.5 «Відмова від спрощеної системи оподаткування» Заяви заповнюється дата (період) відмови від застосування спрощеної системи оподаткування та причини відмови від спрощеної системи оподаткування.

Перехід на сплату інших податків і зборів (загальну систему оподаткування) такого платника єдиного податку відбудеться з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому подано Заяву.