Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині до місцевих бюджетів надійшло майже 500 мільйонів гривень земельного податку

опубліковано 21 жовтня 2022 о 09:54

Власники земельних ділянок та землекористувачі з початку року сплатили до місцевих скарбниць Прикарпаття 485,3 млн грн плати за землю. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Податківці зазначили, що значну суму земельного податку сплатили юридичні особи, що складає 439,9 млн грн, від фізичних осіб - землекористувачів надійшло 45,4 млн гривень.

Нагадаємо, нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Сплатити суму земельного податку фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. Для належної сплати майнових податків в повідомленні-рішенні зазначені реквізити рахунку, на який необхідно сплатити податок.

В повідомленні-рішенні щодо сплати земельного податку зазначаються: адреса, вид цільового призначення, кадастровий номер, площа об'єкта, нормативна грошова оцінка з урахуванням коефіцієнта індексації по земельному податку, орендній платі за земельну ділянку або сума відповідно до договору оренди, ставки земельного податку або орендної плати за землю, пільга, сума податкового зобов'язання.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Сплачувати податок необхідно за місцезнаходженням земельної ділянки, рівними частинами щомісяця, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.