Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнити добровільну декларацію, у разі, якщо фізичною особою придбано нерухомість за рахунок доходів з яких податки і збори сплачені не в повному обсязі?

опубліковано 17 жовтня 2022 о 08:52

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, у разі якщо фізичною особою придбано нерухомість як за рахунок доходів, з яких податки і збори сплачені не в повному обсязі, так і за рахунок коштів, з яких податки і збори сплачені в повному обсязі, то в графі «Витрати на придбання (набуття)/оціночна вартість» Декларації зазначаються витрати на придбання (набуття)/оціночна вартість об’єкта нерухомого майна в повному обсязі, а в графі «Вартість активу (база для нарахування збору)» Декларації зазначається частина коштів, з яких не сплачено податки і збори.

Нагадаємо, згідно з Податковим кодексом України об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути визначені пп. 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зокрема, нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості).