Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про права, обов’язки платників та податкової служби, системи оподаткування, реєстрацію бізнесу та оформлення трудових відносин йшлося під час онлайн-спілкування податківців з студентами Університету нафти і газу

опубліковано 05 жовтня 2022 о 13:50

Комунаційна податкова платформа об’єднала податківців та студентів-майбутніх економістів. На звернення через комунікаційний майданчик завідувача кафедри обліку та оподаткування, Івано-Франківського національного технічного Університету Нафти і газу Софії Кафки податківці провели онлайн-лекцію для студентів економічних спеціальностей Інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ.

Начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз підкреслила, що податкова служба завжди відкрита до діалогу з молоддю, основна ціль якого формування податкової культури майбутніх платників податків, формування відповідального платника, який працюватиме в правому полі і знатиме свої права. Зокрема, посадовець під час заходу розповіла студентам про права, обов’язки платників та податкової служби, системи оподаткування в Україні, реєстрацію бізнесу та оформлення трудових відносин.

Крім того, Мар'яна Мороз розповіла про можливість отримання податкової знижки за навчання студентами, які працюють та отримують офіційну заробітну плату або ж членами їх сім’ї, І ступеня споріднення, які сплачували за навчання.

Крім цього, посадовець ознайомила з податковою амністією, тобто процедурою одноразового добровільного декларування активів громадян, яка дозволяє легалізувати неоподатковані активи. Також звернула увагу на захисті їх прав як споживачів при покупці товарів та витребуванні фіскальних чеків у продавців.

Щодо майнових податків, то Мар'яна Мороз розповіла, хто є платниками на нерухомість, землю та транспортного податку, терміни вручення ППР податковою, терміни сплати та змін у формі самого повідомлення. Водночас, Софія Кафка повідомила, що вже провела для студентів практичний курс як переглянути податкове-повідомлення рішення в Електронному кабінеті платника.

Наприкінці заходу, студентам наголошено, що отримати корисну інформацію з питань оподаткування можна як на вебпорталі ГУ ДПС в Івано-Франківській області, так і в соціальній мережі Facebook та телеграм-каналі.